dimecres, 20 de gener del 2010

Primer trimestre curs 2009/2010

Bon dia a tothom,
En primer lloc he de demanar-vos disculpes perque no he pogut disposar de temps per poder penjar informació al blog, i son moltes, les informacions que es poden a anr penjant , així com les fotografies que hem anat fent al llarg del trimestre per tal de poder tindre un petit registre visual.

En primer lloc vos he de dir que el centre , com ja bé sabeu , he estrenat nom: CEIP Miquel Duran i Saurina, que fou aprovat per unanimitat.

També disposam d'un correu electrònic nou: ceipmiquelduranisaurina@gmail.com, perque el correu de la Conselleria ens falla amb moltes ocasions.

S'ha renovat el Consell Escolar, ara està compost per cinc pares i mares en representació dels pares i mares del centre, de les quals una es en representació de l'AMPA, cinc mestres en representació del claustre, una persona en representació del personal no docent del centre, un representant de l'Ajuntamment, i l'equip directiu, es va acordar que les sessions ordinàries es duran a terme els dimecres de les 12:30 a les 14:00 i en cas de aprovar-se la jornada continuada es farien els dimecres a partir de les 14:00 hores.

En aquest primer trimestre cal dir que el centre ha sofert un augment espectacular i hem arribat a tindre 235 alumnes i prop de 30 persones entre personal docent i no docent i serveis externs, amb lo qual es un volum de feina molt important , degut a que com be tots sabeu tenim molts temes per possar en marxa.

Hem posat en marxa el Programa de Reutilització de llibres i material didactic, que també ha sobrepassat totes les espectatives, amb un total de 66 alumnes que s'han adherit al programa, per lo que es contribuirà a que el proper curs hi hagi una disminució en el preu a l'hora de comprar els llibres.

Hem posat en marxa un projecte d'Hort escolar, al juny ja ferem la conducció d'aigua, i en aquest trimestre s'ha fet un projecte d'execució i acondicionament del terreny. No ha estat possible que l'Ajuntament ens acondicionas el terreny , per lo que ho intentarem fer nosaltres mateixos.

S'han posat en marxa també les comissións de convivència per tal de crear els documents necessaris per atendre millor a tota la comunitat i la comissió de festes per tal de coordinar totes les actuacions entre tota la comunitat educativa , es a dir pares i mares, alumnes, mestres i personal no docent. Al llarg del trimestre es varen celebrar la festa de les verges , amb una bunyolada espectacular, amb una gran participació, per tal d'aprendre i conservar les nostres tradicions, una jornada intercultural amb jocs del mon, una paredeta per Nadal , el cant de nadales i jocs pels diferents cursos, la decoració de Nadal en productes de rebuig i reutilització i per acabar amb bon gust de boca ferem una xocolatada amb coca.

L'AMPA, ha participat , col·laborat i/o patrocinat i organitzat la majoria de les activitats, amés de seguir fent feina amb la gestió de l'escola matinera, la venda de xandalls, polars i bates, l'organització de les fotos per tots els interessats i seguir fent feina per anar millorant totes les deficiències i mancances que ens fan falta. Estam d'enhorabona per la feina feta i per l'aument de membres a la Junta Directiva.

Hem tingut un aument dels equips informàtics, dotació de needboocks, dotació de portatils i dotació d'un servidor , ara ens queda posar-los operatius i ewn ple funcionament el mes aviat possible. He de senyalar que si tot va be aquest segon trimestre ja posarem en marxa l'aula d'informàtica, i segurament la pàgina web.

També durant aquest primer trimestre hem fet molta feina per elaborar un bon projecte per tal de consensuar l'aprovació de la jornada continuada, ja que son moltes les mares i pares que ho han sol·licitat degut a que han de fer 8 viatges cada dia per acompanyar els nins al centre. Esperam que en la primera setmana de març poguem fer les votacions.

Hem tingut un aument considerable de la comunitat educativa , però també de les deficiències i inclemències de les goteres al menjador, a l'escola matinera, a les oficines d'administarció, al magatzem, al gimnàs, per lo que esperam que ens cobreixin tres o quatre espais mes i ens arreglin totes aquestes deficiències que ens trobam dia a dia. Com heu vist al setembre ens varen cobrir dos dels tres espais sol·licitats i ens han millorat considerablement els espais. En un futur inmediat també ens haurien de cobrir les extensions de les aules d'infantil.

Pel que fa a dotació de mobiliari encara no ens han arribat les taules adequades pel professorat, però seguirem demanan. El que si ens ha arribat son un vehicles - bicicletes per infantil per tal de poder jugar als esplais.

El menjador també ha aument considerablement la seva activitat i servei passant a ser utilitzat per quasi 80 persones cada dia. L' escola matinera es troba amb prop de 18 a 20 nins que l'utilitzen diariament. I els divendres horabaixa s'han començat les activitats extraescolars pels que estan interessats.

A més hem obert les portes als colectius que ens han demanat les nostres instalacions com es per professorat que han fet unes jornades de formació en competències, cursos, tai-chi, activiktas esportives, jornades instrumentals, musica oriental, tallers,... i s'ha cedit l'espai del gimnàs per fer iniciació esportiva i judo de dilluns a dijous.

Així com estava disenyat al projecte de la jornada continuada, s'ha obert al centre durant les vacances de Nadal , concretament tots els dies laborables, amb prop de 150 nins i nines de totes les edats, atesos per monitors contractats per l'IMAF. Pensam que ha estat un èxit i esperam que durant les vacances de Pasqua i l'estiu puguem millor el servei.

Som concients que hi ha moltes questions per fer i millorar, per començar i posar en pràctica, ... però si analitzam el que hem fet en un any, des de que varem obrir al centre, he de dir que estam d'enhorabona i de ben segur que entre tots aconseguirem un centre amb un bon clima de feina i de gran qualitat humana i educativa.

Fins aviat.

1 comentari:

  1. Enhorabona per la feina que tots els membres de la comunitat educativa està realitzant per a la millora del vostre centre.Una abraçada. Marisa. Ceip Sas Blanca Dona. Eivissa.

    Responsables de la escuela
    A falta de dinero de la Administración, alumnos y profesores del colegio Miquel Duran proyectan y desarrollan mejoras en el entorno del centro

    ResponElimina